My Biography

My Biography

My Biography

Η οπτική που βλέπει και αντιλαμβάνεται ο καθένας την ζωή, είναι και ο καθρέφτης της πορείας του στον χρόνο. Κανείς δεν ορίζει αυτά που θα συναντήσει ξεκινώντας μέσα από την οικογένεια ως τα βαθιά του γεράματα. Αυτό που μπορεί να δημιουργήσει, είναι μόνο οι στιγμές που θα του επιτρέπουν να ζήσει την πρεμιέρα της παράστασης χωρίς πρόβα…

1972

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, στην πολίχνη, από γονείς μεσαίας εργατικής τάξης. Ο πατέρας μου Δανιήλ, σπουδαίος καλλιτέχνης, μαρμαρογλύπτης, με έργα που κοσμούν διάφορα πάρκα, κτήρια και εκκλησίες της Ελλάδας. Η μητέρα μου Ελισάβετ, μια τυπική ελληνίδα μητέρα που εκτός από το να μεγαλώσει τρία παΐδια, θα έπρεπε κι αυτή να εργάζεται για να βοηθήσει στα οικονομικά της οικογενείας. Έχω μια αδελφή, την Μαρία Παρθένα και έναν αδελφό τον Γιάννη με διαφορά εννέα και έντεκα χρόνια αντίστοιχα.

1972
1995

Γνωρίζει τη σύζυγό του

Ξεκινώντας από τα δεκαέξι και κάνοντας δεκάδες δουλειές, φτάσαμε στο 1995. Τοτε γνώρισα την μετέπειτα σύζυγο μου Λαμπρινή, μια νεαρή κοπέλα που η καταγωγή της ήταν από την Τρίπολη Αρκαδίας και είχε εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια. Οι δρόμοι μας συναντηθήκαν όταν δουλεύαμε μαζί σαν σερβιτόροι, με αποτέλεσμα η γνωριμία αυτή να εξελιχθεί μετά από καιρό σε μια όμορφη σχέση και σε γάμο. Η Λαμπρινή (Νούλα) μου έχει χαρίσει δυο παΐδια, τον Δανιήλ και την Ελισάβετ. Ως σήμερα η Νούλα εξακολουθεί να είναι το μυστικό όλης της επιτυχίας…

1995
1997

Ανοίγει το εστιατόριο «Στα καλά καθούμενα»

Το 1997 και εντελώς τυχαία, μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τύχη μας και τις αντοχές μας σε έναν χώρο γνωστό και για τους δυο μας άλλα υπό άλλες συνθήκες. Με λίγα χρήματα δικά μας, με λίγα χρήματα δανεικά, αλλά με όρεξη και πείσμα, νοικιάζουμε ένα μικρό μαγαζί στην πολίχνη θέλοντας να στήσουμε ένα μεζεδοπωλείο. Το όνομα του, ο ορισμός της πραγματικότητας… “Στα καλά καθούμενα”

1997
1999

Παντρεύεται την αγαπημένη του

Δυο χρόνια μετά, και αφού το μικρό μεζεδοπωλείο άρχισε να γίνεται ταβέρνα, αποφασίσαμε με την Νούλα να παντρευτούμε. Η δουλειά ήταν σε καλό δρόμο και ο κόσμος έβλεπε με αγάπη δυο νεαρά παιδιά να προσπαθούν να στήσουν με χαμόγελο ένα συνοικιακό ταβερνάκι που θα είχε μέλλον. Τον Αύγουστο λοιπόν του 1999 θα παντρευτούμε στον Άγιο Παντελεήμονα της Πολίχνης. Τον γάμο όπως και τον αγιασμό στο μαγαζί πριν δυο χρονιά θα τον κάνει ο Πάτερ Απόστολος, ένας καταπληκτικός ιερέας και φίλος που κοιμήθηκε νωρίς χωρίς να προλάβει να δει τις ευχές του να πιάνουν τόπο. Είμαι βεβαίως πως από κάπου ψηλά μας βλέπει και χαμογελάει….

1999
2002

Γεννιέται ο Δανιήλ

Τον Ιούλιο του 2002 θα γεννηθεί ο Δανιήλ. Ένας γιος που τον θέλαμε και οι δυο παρά πολύ. Ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές μας αυτή, διότι μέχρι τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ένα σπίτι με τρεις. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πως η δουλεία μας θα περάσει σε δεύτερη μοίρα και η αγάπη μας θα πέσει σε ένα παιδί. Ο Δανιήλ άλλαξε σχεδόν τα πάντα και στην σκέψη άλλα και στην πράξη. Ως το 2011 που θα γεννηθεί η μικρή Ελισάβετ και η χαρά θα είναι διπλή. Πλέον είναι όλα διαφορετικά…

2002
2016

Υπηρεσία “Home Service”

Το 1997 ξεκινήσαμε σε μια εποχή διαπροσωπικής σχέσης. Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Ζούμε σε εποχές που κυριαρχεί το ίντερνετ και η παγκοσμιοποίηση. Η Ελλάδα ζει σε μια βαθιά οικονομική κρίση. Οι οικογένειες θα πρέπει να εργάζονται περισσότερες ώρες. Δεν μένει καιρός για μαγείρεμα. Οι έξοδοι λιγοστεύουν. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ο καθένας πλέον μπορεί να κρίνει το ποιοτικό. Όλοι θέλουμε παροχές για τα χρήματα που πληρώνουμε.
Σε μια τέτοια συζήτηση το καλοκαίρι του 2016 γεννήθηκε η ιδέα του home service. Ο σκοπός μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες του σήμερα άλλα και τις απαιτήσεις των καιρών. Μέσα από τα καλά καθούμενα λοιπόν γεννήθηκε μια υπηρεσία διανομής φαγητού με πολύ υψηλά στάνταρ άλλα με γνώμονα την οικονομική κατάσταση του σήμερα. Με δυο σημεία στην Θεσσαλονίκη, ένα στον Εύοσμο και ένα στην Καλαμαριά, με ένα σημείο στο Μόναχο της Γερμανίας και με πρόθεση την δημιουργία ενός τουλάχιστον σημείου σε κάθε πόλη, ερχόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Επιλεγμένες πόλεις του εξωτερικού θα είναι η επιβράβευση της δουλειάς μας….

2016
2023

Στα Καλά Καθούμενα Αθήνα

Το γνήσιο Steak House Sta Kala Kathoumena τώρα και στην Αθήνα.
Το μεγαλύτερο βήμα της εστίασης από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα είναι γεγονός. Σε έναν χώρο 1.600 τμ στεγάζεται πλέον το πιο επιβλητικό εστιατόριο της Ελλάδας.

Στα Καλά Καθούμενα Αθήνα